Stödjande samtal / på nätet

Motiverande samtal / samtalsterapi:

Barn -ungdomar – vuxna – äldre    

Som diplomerad samtalsterapeut har jag  grundläggande och specifika färdigheter i samtalsmetodik och MI kommunikation (Motiverande samtal) MI är en evidensbaserad samtalsmetod som har visat sig effektiv och samtidigt mycket tillfredsställande för både klient/kund och samtalsledare. Metoden används inom de flesta livsstilsområden och den tar fasta på individens egen inre motivation för att starta positiva förändringsprocesser. Ofta räcker det med bara några få sessioner och det är vanligt att man kombinerar motiverande samtal med andra metoder, i mitt fall gäller mental träning och mindfulness som kompletterande metoder enligt önskemål.

    Är Du intresserad av motiverande samtal inom friskvårdens ramar för inre hälsa och balans… hitta ditt lugn, hantera oro, relationsproblem, livsstruktur, låg motivation, låg självkänsla, rädslor, missmod eller bara har ett allmänt intresse för personlig utveckling över lag.  Jag lägger stor vikt vid tystnadsplikten, att klienten / kunden ska känna trygghet och förtroende är en grundförutsättning. Kärnan i det motiverande samtalet är att lotsa fram klienten / kunden till nya vägar och förhållningssätt som skapar förändringar enligt individens egna behov. Det handlar inte om att nå den ”totala lyckan” eller det” perfekta livet” Det handlar mer om att hitta nya tankespår och förhållningssätt, om att skapa positiva och varaktiga förändringar, om att duga, att acceptera,  om att medvetandegöra och hitta sitt eget bästa mående.  

Mottagning i Mariehamn.

Stödjande samtal på nätet:

pris: 60 € / session

 Samtalsterapi på nätet blir allt vanligare, fördelarna är bland annat:

  • Du som klient/ kund kan befinna dig var som helst och detsamma gäller mig som samtalsterapeut
  • Lägre kostnad / session
  • Du och jag kan samarbeta trots avstånd
  • Jag jobbar inom friskvårdens ramar vilket oftast passar bra i den här formen
  • Om en bestämd samtalstid inte ändå passar kan vi lätt ändra tid

Så här fungerar stödjande samtal på nätet för min del:

Via skype träffas vi en gång i veckan enligt en överenskommen tid. Första sessionen kartlägger vi, Du berättar om ditt nuläge och vi ser över förändringsprocessen. Med MI – motiverande samtal tar vi oss fram till vad som ska förändras, hur – och när det ska ske. Vi gör upp en plan för hur du ska bevara och befästa ditt nyläge. Det kan handla om problem som rör självkänsla, motivation, relation, obalans i livsstil, laster, oro och ångest bland annat.

Antal sessioner avgörs vartefter önskemål och behov och betalning sker på förhand via faktura som sänds på epost enligt överenskommelse.

Samtalen varar drygt 30 minuter och efter samtalet skickar jag övningar inom mindfulness och mental träning som är anpassade just till Dig. Så i kombination med samtalsterapi får du också en individanpassad kurs i mindfulness och mental träning att göra hemma på egen hand om du så vill. Kursen är inriktad på återhämtning och personlig utveckling: inre lugn – inre styrka – inre motivation   

Om det här låter som något bra just för Dig, tveka inte att ta kontakt! Välkommen!

Boka tid här: Skriv gärna in några  alternativ för en tid som passar dig så återkommer jag inom kort! Välkommen att ta kontakt! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s